Papir za novčanice

Landqart Paper

Visoko kvalitetni ne obrađeni materijali, profesionalna obrada, ekspertiza i iskustvo kombinovano sa tradicionlanom švajcarskom preciznošću proizvodnje novčanica omogućava proizvodnju substrata koji je vrlo težak za falsifikovanje sa jedne strane a sa druge je jednostavan za proveru autentičnosti. Svaka novčanica sadrži veliki broj sigurnosnih elemenata – od kojih su mnogi napravljeni tokom integracije kroz proizvodnju papira što im obezbeđuje višu sigurnost. Najpoznatiji sigurnosni element dobjen putem klasičnog cilindra-kalupa je vodeni znak i sigurnosne niti, oba elementa se proizvode u okviru iste fabrike Landqart i firme koja se nalazi u njihovoj grupi Fortress Optical Features.

Danas, Landqart snabdeva papirom za novčanice više od 30 zemalja. Sve je počelo sa dobro poznatom valutom – Švajcarskim frankom. Švajcarski franak je industrijski reper za kvalitet i sigurnost novčanica. Landqart je provereni partner iza ove valute.

Durasafe® – Inovativna kombinacija papira i polimera

Durasafe® je inovativni novi kompozitni materijal papir-polimer-papir koji se koristi kao substrat za novčanice od firme Landqart AG.  On je osnova za svetske najsigurnije novčanice. Durasafe® se sastoji od dva spoljašnja papirna sloja sa potpuno transparetnim jezgrom od polimera. Papir je visoke sigurnosti napravljen putem cilindričnog-kalupa koji sadrži vodeni znak, sigurnosna vlakna i ostale tadicionalne sigurnosne elemente uključujući i lako prepoznatljivu površinu novčanica na sam dodir. Jezgro od polimera pruža  čvrstoću i sigurnost, pri tome omogućava stvaranje otvora virtuelno bilo gde na novčanici. Otvori se kreiraju da prikazuju jezgro substrata, ili direktno kroz substrat.  THRUSAFE™ WINDOWS
Thrusafe™ otvori su potpuno transparentni. Omogućavaju pogled kroz otvor na novčanici u različitim oblicima koji su dizajnirani za svaku denominaciju novčanice. VIEWSAFE™ WINDOWS Viewsafe™ omogućavaju pogled u jezgro Durasafe novčanice. Može se videti sigurnosna folija ili vodeni znak ili čak ne odštampana unutrašnja struktura različito obojenih slojeva papira na pozadini novčanice koji je zapečanjen sa zadnje strane sa prozirnim jezgrom od polimera. Otvor privlači pažnju korisnika na vidljive sigurnosne elemente koji se nalaze u polimeru.

Na presama za štampu, Durasafe® se tretira kao običan papir za novac u mnogim slučajevima, čak je u nekim slučajevima i bolji od papira. Od osetljivosti na dodir usled primene duboke štampe i graviranja, Durasafe® se može koristiti sa tradicionalnim procesom štampe bez umanjivanja brzine i dodatnih podešavanja. Upijanje mastila i sušenje vlo je dobro a otvori mogu biti preštampani. Substrat se može i ne mora izložiti završnom sloju nakon štampe (za razliku od drugih substrata na bazi polimera gde se zahteva izlaganje sloju nakon štampe).  

TRAJNOST

Jezgro od polimera u Durasafe® tehnologiji omogućava stabilnost i veću mehaničku otpornost za novčanice. Duži životni vek u poređenju sa klasičnim novčanicama, posebno kada se kombinuje sa nanošenjem sloja nakon završene štampe.

Slike

Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Kontakt