Novčanice

Kurz Kinegram Banknotes

U okviru KURZ grupe  postoji pod firma OVD KINEGRAM® koja je svetki lider u proizvodnji optičkih sigurnosnih elemenata baziranih na foliji za zaštitu dokumenata i novčanica.

Preko 100 zemalja koristi KINEGRAM® i njegove sofiticirane sigurnosne elemente kako bih zaštitili dokumenta i novčanice. Visoko kvalifikovani  inženjeri, fizičari, dizajneri i projekt menadžeri garancija su za izuzetnu trajnost, kvalitet i sigurnost proizvoda. 

Nakon predstavljanja komercijalnih štampača i skenera 80-tih godina, optički varijabilni sigurnosni elementi na novčanicama postali su neprikosnoveni sigurnosni standard. Oni su pioniri u razvoju KINEGRAM® tehnologije, koja je prvi put korišćena u Austrijskoj državnoj štampariji (Oesterreichische Banknoten- und Sicherheitsdruck GmbH) 1988 godine za zaštitu tadašnjeg Austrijske valute – Šilinga. 

Prateći ovaj pionirski poduhvat mnoge svetske državne štamparije su počele sa korišćenjem KINEGRAM® tehnologije. Danas KURZ u ponudi ima tri opcije sigurnosnog elementa za primenu na novčanicama:

  • KINEGRAM® STRIPE
  • KINEGRAM® STRIPE registered
  • KINEGRAM® PATCH

KINEGRAM® STRIPE

Klasična primena KINEGRAM® sigurnosne trake je standardan proces u KURZ.

Kontinualni dizajn danas je prepoznat kao finansijski isplativo i jednostavno primenjivo rešenje, koji istovremeno garantuje najvišu sigurnost. Ukoliko se spcijalni kompleks KINEGRAM® tehnologije kao što je KINEGRAM ZERO.ZERO® doda, onda dolazi do izražaja laka primena i najviši kombinovani nivo sigurnosti.

KINEGRAM® STRIPE u registru

Zahvaljujući visoko inovativnoj opremi za nanošenje, danas je moguće postaviti KINEGRAM® dizajnerski element u registar na novčanicama. Na ovaj način se dizjanerima omogućava slobodniji dizajn novčanica, koji sada mogu da kombinuju štampani dizajn novčanice sa KINEGRAM® u jedinstveni vizuelni entitet. Optimalan dizajn novčanice, kada se kombinuje više tehnologija koje dopunjuju jedna drugu, umnogome povećava težinu falsifikovanja koju falsifikatori treba da prevaziđu čime se umnogome povećava sigurnost novčanica.

KINEGRAM® PATCH

Nakon predstavljanja na novčanici Austrijskog Šilinga 1988. godine,  primena KINEGRAM® Patch se razvila u različitim oblastima. Trajnost i sigurnost povećani su višestruko korišćenjem inovacija u tehnologiji proizvodnje folija. Danas, parcijalna metalizacija i transparetnost umanjuju toleranciju nanošenja, tako da je integracija na dizajn novčanice omogućena na jednostavan način.

Slike

Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Kontakt